در یک رژیم غذایی مضرترین ترکیبات شامل قند و شکر میشود. بهره گیری از این ترکیبات مشکلات گسترده ای را اعم از دیابت، سرطان، افزایش وزن مزمن و بیماری های قلبی را به ارمغان میآورند. برخلاف باور عموم شکر فاقد مواد معدنی، ویتامین های مفید، پروتئین و چربی سالم است. این ماده شیرین با اختلال در عملکرد هورمون های بدن سبب شکل گیری احساس سیری در فرد میشود و به صورت مستقیم در رژیم غذایی تداخل ایجاد میکند. در سطح جهان نرخ چاقی در سیر افزایشی قرار دارد. بر اساس تحقیقات مختلف دانشمندان، منشأ چاقی مزمن افراد به بهره گیری افراطی قند و شکر باز میگردد. بیشترین درصد قند غیر طبیعی به آب میوه های مصنوعی و نوشابه های گاز دار اختصاص دارد. مطالعات حاکی از آن دارند که در کشورهای آسیایی مصرف قند و شکر در مقادیر بالایی قرار دارد. این ماده در کنار افزایش وزن، از پیشروی خون به پوست جلوگیری میکند و مانع تنفس پوست میگردد.
عسل طبیعی منبع غنی آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است. فعالیت آنتی اکسیدانی عسل در پیشگیری از شکل گیری التهاب، سرطان، بیماری های قلبی و دیابت مؤثر است. مسئولیت فعالیت آنتی اکسیدانی عسل طبیعی بر عهده اسید های فلاونوئید و فنولیک است. در هر 100 گرم عسل طبیعی بالغ بر 80 گرم قند وجود دارد. لذا عسل طبیعی جایگزین مناسبی برای قندهای معمولی به شمار میرود. بهتر است بدانید به موجب عدم خالص بودن کامل عسل و مصرف شکر به جای شیره گل توسط زنبور بهتر است افراد مبتلا به دیابت از مصرف بی رویه عسل پرهیز نمایند.
یکی از جایگزین های مناسب برای قند در طب سنتی، انجیر خشک است. انجیر خشک مزیت های گسترده ای برای بدن دارد. در هر 100 گرم انجیر خشک حدود 45 گرم قند طبیعی وجود دارد. مهم ترین مزیت های انجیر خشک برای بدن شامل خاصیت ضد سرطانی، تقویت کننده حافظه، مؤثر در درمان لاغری، تقویت ریشه مو، خاصیت آنتی اکسیدانی و تأمین کننده ویتامین های مفید میشود.
در دوره قرون وسطی از کشمش به عنوان شیرین کننده طبیعی استفاده میکرده اند. کشمش حاصل خشک شدن میوه انگور است و از خواص گسترده ای بهره مند است. کشمش در تقویت بدن، ارتقاء سیستم ایمنی و تنظیم قند خون مفید واقع است. در هر 100 گرم کشمش، حدود 58 گرم قند طبیعی وجود دارد. بنابراین کشمش یک جایگزین مناسب برای قند تلقی میشود.
مقوی ترین میوه در خصوص تقویت عملکرد مغز، ارتقاء سیستم ایمنی بدن و تنظیم کلسترول خون، خرما است. خرما به عنوان منبع طبیعی قند جایگزین مناسبی برای قند و شکر محسوب میشود. این میوه شامل 25% ساکارز و 50% گلوکز است.
به طور کلی انواع شکر شامل شکر سرخ، شکر سفید و شکر قهوه ای میشود. در راستای تهیه شکر های گوناگون از نی شکر بهره گرفته میشود. شکر قهوه ای و شکر سفید به روش مدرن در کارخانه جات به تولید میرسند. این در حالی است که شکر سرخ به صورت طبیعی و سنتی تهیه میگردد. در شکر سرخ ترکیباتی نظیر منگنز، آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، ویتامینB6، سلنیوم، منیزیم یافت میشود. این شکر از طبع گرم و تر بهره مند است. بهتر است بدانید به موجب تهیه شکر سرخ به روش سنتی، این نوع شکر کاملاً ارگانیک است و مصرف متعادل آن آسیبی به بدن وارد نمیکند. شکر سرخ در راستای تهیه انواع شربت، پخت حلوا، تهیه مربا و تهیه تمام مواد خوراکی کاربرد دارد.
مویز یک میوه خشک است که از انگور شاهانی تهیه میگردد. این میوه خشک به موجب برخورداری از ویتامین های گروهE، B، A، فسفر و کلسیم در افزایش انرژی بدن نقش چشمگیری دارد. مویز با خاصیت ضد آلرژی و ضد باکتری در تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی میکند. قند موجود در میوه خشک شده مویز، یک قند طبیعی است که در راستای جذب شدن در بدن به انسولین نیازی ندارد. مویز به دلیل اثر گذاری مثبت در درمان دیابت، کاهش قند خون، سردرد های میگرنی، پیری زودرس و تقویت دستگاه گوارش جایگزین مناسبی برای قند به شمار میرود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |