خربزه تلخ
خربزه تلخ نوعی کدوی مناطق حاره ای است که اغلب به صورت چای مصرف میشود. خواص فوق العاده این ماده غذایی به پیشگیری و مقابله با انواع مشکلات مربوط به سلامتی مؤثر عمل میکند. چای خربزه تلخ در آفریقا، آسیب و آمریکای لاتین شهرت زیادی دارد چون ثابت شده است که مصرف آن میتواند به کاهش میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. اثر این ماده غذایی به گونه ای است که آن را «انسولین گیاهی» نامیده اند. البته با وجود تمام فواید خربزه تلخ برای پیشگیری از عدم تعادل قند خون نباید فراموش کرد که مصرف زیاد آن باعث بروز عوارض جانبی نیز میشود به همین دلیل این نوع خربزه باید تحت نظر پزشک مصرف شود.
چرا چای خربزه تلخ برای مقابله با دیابت مفید است؟
مصرف چای خربزه تلخ برای درمان و یا پیشگیری از اختلالات مربوط به قند خون مانند دیابت مؤثر است. میزان بالای آنتی اکسیدان های موجود در خربزه تلخ باعث کاهش میزان قند خون میشود و این مسئله برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کننده و دلگرم کننده است. محققان به این نتیجه رسیده اند که خربزه تلخ به بهبود مشکلات متابولیکی کمک میکند چون میتواند به سوخت و ساز گلوکز کمک کند.
چرا چای خربزه تلخ به مقابله با سرطان کمک میکند؟
بعد از مطالعات زیاد در خصوص تأثیر چای خربزه سیاه روی سرطان مشخص شده است که این گیاه حاوی خواصی است که مانع از رشد سلول های سرطانی بخصوص سرطان سینه میشود.
نتایج پژوهشی که در مجله Cancer Research به چاپ رسیده است نشان میدهد که عصاره خربزه تلخ به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان زیاد میتواند روند رشد سلول های سرطان زا را مسدود کند. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن مراقبت کرده و آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش میدهند. بهتر است بدانید که این رادیکال های آزاد به واسطه آلودگی هوا، تغذیه نامناسب، سموم محیطی و مصرف سیگار و غیره وارد بدن شده و به سلول ها آسیب وارد میکنند.
نتایج پژوهش دیگری که دانشگاه کلرادو انجام شده است نشان میدهد که دوز خاصی از خربزه تلخ در موش هایی که از سرطان رنج میبردند مؤثر عمل کرده و بدون ایجاد عوارض جانبی باعث کاهش 64 درصدی تومورهای پانکراس شده است. در نهایت اینکه میزان بالای آنتی اکسیدان های موجود در خربزه تلخ باعث افزایش فعالیت دستگاه ایمنی بدن شده و در واقع بدن را تقویت میکند.
عوارض جانبی ناشی از مصرف چای خربزه تلخ
چای خربزه تلخ برای خانم های باردار مورد منع مصرف دارد. چون برخی از ترکیبات آن میتواند باعث سقط جنین شود. همچنین مصرف چای خربزه تلخ به مدت طولانی باعث افزایش خطر التهاب کبد میشود. گرچه این چای به بافت های کبدی آسیب نمیرساند اما مصرف زیاد و طولانی مدت آن باعث افزایش تولید آنزیم های کبدی شده و باعث ایجاد مشکلات سلامتی مانند تصلب شرایین و سختی رگ های خونی میشود.
از دیگر عوارض جانبی این ماده غذایی میتواند به بروز حالت تهوع، استفراغ، اسهال و زخم معده میشود. این چای همچنین برای کودکان سمی است و باید با نظارت یک متخصص مصرف شود. یادتان باشد که مصرف بی رویه و غیرمنطقی خربزه تلخ باعث ضربان قلب نامنظم، سردرد، کاهش باروری و حساسیت عضلانی میشود.
خواص دیگر خربزه تلخ
خربزه تلخ یک منبع خوب آنتی اکسیدان ها مانند آلفا-کاروتن، بتا-کاروتن، لوتئین و زآگزانتین است. این ماده غذایی همچنین حاوی میزان قابل توجهی ویتامین A است که با دیگر آنتی اکسیدان های موجود در آن از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و مانع از پیری زود هنگام یا دیگر بیماری ها میشود.
مصرف متعادل خربزه تلخ باعث بهبود سلامت دستگاه گوارش میشود. چون باعث تحریک هضم غذا شده و حرکت مواد غذایی به سمت روده ها را سرعت میدهد. به همین دلیل خربزه تلخ برای رفع مشکلاتی مانند یبوست و سوء هاضمه مؤثر است. در کشور هند، خربزه تلخ شهرت زیادی در مقابله با عفونت ها، مشکلات پوستی و حتی تبخال دارد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |