چای ماچا چیست؟
ماچا نوعی چای سبز است که صدها سال است در چین و ژاپن از آن استفاده میکنند. برگ ها به پودری تبدیل میشوند که بسیار قوی تر از چای معمولی است.
چای ماچا چگونه ساخته شده است؟
حدود 2 هفته قبل از برداشت محصول، کشاورزان ساختارهایی در اطراف گیاهان ایجاد میکنند تا روی آنها سایه بیندازند و تقریباً در تاریکی باقی میمانند. این کار تولید کلروفیل را افزایش میدهد، میزان اسید آمینه را تقویت میکند و رنگ سبز تیره تری به گیاه میبخشد. تصور میشود که این باعث میگردد برگ ها نرمتر و شیرین تر شوند. بعد از برداشت، برگ های چای به سرعت بخارپز میشوند، سپس خشک و به مدت 20 دقیقه در فرهای گرم قرار میگیرند. در نهایت کارگران ساقه ها، شاخه ها و سایر قسمت های غیرضروری را برداشته و برگ ها را به صورت پودر خرد میکنند.
خواص چای ماچا
1- سرشار از آنتی اکسیدان
چای ماچا سرشار از کاتچین است، طبقه ای از ترکیبات گیاهی در چای که به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی عمل میکنند. آنتی اکسیدان ها به ثبات رادیکال های آزاد مضر کمک میکنند، رادیکال های آزاد مضر ترکیباتی هستند که میتوانند به سلول ها آسیب رسانده و باعث بیماری مزمن شوند.
هنگامی که پودر ماچا را به آب گرم برای تهیه چای اضافه میکنید، چای حاوی تمام مواد مغذی از کل برگ است. در حقیقت، با یک تخمین، تعداد کاتچین های خاص در چای ماچا تا 137 برابر بیشتر از انواع دیگر چای سبز است. مصرف چای ماچا در رژیم غذایی شما میتواند میزان مصرف آنتی اکسیدان را افزایش دهد، که ممکن است به جلوگیری از آسیب سلولی کمک کرده و حتی خطر ابتلاء به چندین بیماری مزمن را کاهش دهد.
2- محافظت از کبد
کبد برای سلامتی بسیار حیاتی است و نقش مهمی در بیرون راندن سموم، متابولیسم داروها و پردازش مواد مغذی دارد. برخی از تحقیقات نشان داده اند که چای ماچا ممکن است به سلامت کبد شما کمک کند.
3- تقویت عملکرد مغز
برخی تحقیقات نشان میدهد که چندین مؤلفه موجود در چای ماچا میتوانند به تقویت عملکرد مغز کمک کنند. چای ماچا حاوی مقادیر غلیظ تر کافئین نسبت به چای سبز است. مطالعات متعدد، مصرف کافئین را به بهبود عملکرد مغز مرتبط کرده است. چای ماچا همچنین حاوی ترکیبی به نام الآنانین است که اثرات کافئین را تغییر میدهد، هوشیاری را تقویت میکند و به جلوگیری از افت انرژی که میتواند در پی مصرف کافئین ایجاد شود کمک میکند. همچنین نشان داده شده است که الآنانین باعث افزایش فعالیت موج آلفا در مغز میشود، که ممکن است به القای آرامش و کاهش سطح استرس کمک کند.
4- جلوگیری از سرطان
چای ماچا مملو از ترکیبات تقویت کننده سلامتی است. ماچا حاوی مقدار زیادی اپی گالوکاتچین -3-گالات (EGCG) است، نوعی کاتچین است که به نظر میرسد دارای خواص ضد سرطان قدرتمند است.
5- ارتقاء سلامت قلب
بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و تقریباً یک سوم از مرگ و میرها در افراد بالای 35 سال ایجاد میشود. برخی از مطالعات نشان داده اند که نوشیدن چای سبز، که دارای یک ماده مغذی مشابه ماچا است، ممکن است به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند. مطالعات نشان داده که چای سبز میزان کلسترول LDL و همچنین تری گلیسیریدها را کاهش میدهد. همچنین ممکن است به جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول LDL، یکی دیگر از عوامل محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند.
6- کمک به کاهش وزن
چای سبز به دلیل توانایی در کاهش وزن بسیار شناخته شده است. در حقیقت، مطالعات نشان میدهد که ممکن است در افزایش سوخت و ساز و افزایش چربی سوزی و سرعت سوخت و ساز بدن کمک کند. یک مطالعه کوچک نشان داد که مصرف عصاره چای سبز در هنگام ورزش 17 درصد چربی سوزی را افزایش میدهد. اگرچه بیشتر این مطالعات بر چای سبز متمرکز شده است، اما گیاه ماچا از همان گیاه تهیه میشود و باید تأثیر یکسانی داشته باشد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |