به گزارش پایگاه خبری عصر تفکر به نقل از دکتر سید محمد معصومی، بااستنادبهکتاب گیاهان دارویی اظهار داشت: نعناع با نام علمیMentha piperata گیاهی است علفی و پایا که دارای ساقه هایی بر دو نوع خزنده و زیرزمینی است. وی افزود: برگ های نعناع متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار، کمی پوشیده از کرک و به درازی چهار تا هفت سانتی متر و به عرض دو تا سه سانتی متر است.
معصومی گفت: از کلیه قسمت های هوایی این گیاه بوی معطر و مطبوع استشمام میشود ولی اگر جویده شود علاوه بر بوی اسانس، سبب احساس خنکی در مخاط دهان نیز میگردد. ایشان ادامه داد: با توجه به اینکه برای مصارف دارویی منحصرا برگ یا سرشاخه گلدار گیاه مورد استفاده قرار میگیرد از این جهت بعد از قطع کامل قسمت های هوایی گیاه، برگ و سرشاخه گلدار را از بقیه جدا ساخته برای مصارف درمانی مورد استفاده قرار میدهند.
وی ابراز داشت: اسانس مانت از تقطیر برگ و سرشاخه گلدار گیاهان مذکور، تحت تاثیر بخار آب تهیه میگردد و برای این کار نیز معمولا گیاه دو ساله را که واجد مقادیر بیشتری اسانس است، انتخاب میکنند. معصومی گفت: مانتول )Menthol( که از اسانس مانت بدست میآید و طعم و بوی نعناع دارد، در تهیه انواع شیرینی، عطر سازی و خصوصا معطر کردن سیگار استفاده میشود و در تهیه بعضی فرآورده های گیاهی مانند محلول رفع سرفه، بخور و … مورد استفاده قرار میگیرد.
معصومی ادامه داد: اگر مانتول به مقدار کم بر روی پوست سالم مالیده شود، اثر ضد خارشی ایجاد میکند و از این نظر پماد های ضد خارش از آن تولید میشود. این استاد گیاهشناسی گفت: مانتول اثر آرام کننده دردهای موضعی دارد و از ضد عفونی کننده های خوب به حساب میآید. از مانتول به صورت پماد برای رفع دردهای عصبی سطحی، سردرد های یکطرفه، سیاتیک و رفع دندان درد استفاده میشود.
معصومی اذعان داشت: مانتول همچنین به حالت گرد و به صورت استنشاق و بالا کشیدن از بینی یا محلول های روغنی در درمان بیماری های گلو و بینی و سینوزیت حاد بکار میرود. وی تصریح کرد: در کودکان خردسال و نوزادن باید از مصرف مانتول جدا خودداری کرد زیرا در صورت استفاده مشکلات جبران ناپذیری بروز خواهد کرد ضمن اینکه میزان مصرف آن در بزرگسالان نیز باید کنترل شده باشد زیرا مصرف مقادیر زیاد آن خطرناک است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |