میگرن یکی از بیماری هایی است که حتی اندکی قبل از آغاز، علامت های آن امان شخص مبتلا را میبرد. تقریباً سه چهارم افرادی که از سردرد رنج میبرند دارای سابقه خانوادگی در این زمینه هستند. میگرن یکی از انواع سردرد همراه با درد بسیار است. بعضی علائم مانند سر و صدای زیاد، بوهای تند، نور زیاد، کمبود آب بدن، اضطراب زیاد، خواب و غذای ناکافی سبب تشدید میگرن میشود.
راهکارهای متعددی برای کنترل درد ناشی از این بیماری موجود است از جمله: استفاده از دارو، کمپرس آب سرد و قرار گرفتن در اتاق تاریک. ولی راه حل بهتری هم برای کنترل این درد آزار دهنده وجود دارد. این شیوه تغذیه مناسب و نوشیدن برخی دمنوش های آرام بخش گیاهی است که میتواند به کنترل درد کمک کند.
دمنوش های گیاهی برای درمان میگرن
سنبل الطیب
از ترکیب سنبل الطیب و گل گاوزبان به عنوان داروی گیاهی آرامبخش استفاده میشود. ولی قبل از آن، دمکرده این گیاه تنها سبب فروکش کردن سردردهای شدید میشود که میتوانید به عنوان یک مسکن گیاهی برای درمان میگرن از آن استفاده کنید.
روش استفاده: ریشه خشک شده این گیاه را بشویید. بعد آن را درون قوری ریخته و قدری آب جوش به آن اضافه کنید. بگذارید سنبل الطیب 15 تا 20 دقیقه دم بکشد تا ترکیبات آرام بخش آن وارد آب شود. اکنون آن را بنوشید تا سردردتان آرام شود. برای داشتن طعم بهتر میتوانید به آن لیمو امانی هم اضافه کنید. بهتر است این گیاه دارویی را جایی بگذارید که از نور و حرارت دور باشد.
بابونه؛ معجزه ضد استرس
چای بابونه یکی ديگر از داروهای گیاهی مورد توجه افراد مبتلا به میگرن است که به آرامش و خواب بهتر این اشخاص کمک میکند. بابونه اضطراب های وارد شده به سیستم عصبی را آرام میکند. بدین ترتیب افراد مبتلا به میگرن باید چای بابونه را به عنوان یک نوشیدنی دائمی در رژیم غذای خویش داشته باشند. این چای برای خردسالان هم ضرری ندارد.
گل ساعتی
از قدیم این گیاه به عنوان آرام بخش در وضعیت استرس و بی خوابی استفاده میشده است. همچنين برای درمان سردردهایی که در حالت خاص اتفاق میافتند، موثر است. این گیاه همان طور که از نامش پیداست برای افردی که در زندگی بسیار هیجان دارند، آن هایی که خيلي با احساس، آتشین مزاج و عصبی هستند و به آسانی خشمگین میشوند سفارش میشود. این گیاه خواص آرام بخش و تسلابخش سیستم عصبی را دارد و سبب تقلیل سردردهای ناشی از وضعیت هیجانی میشود.
چای نعناع
نوشیدن یک فنجان چای نعناع هم به کاهش درد کمک میکند. یک فنجان چای نعناع با کمی عسل برای ایجاد احساس آرامش مؤثر است. نعناع دارای خواص ضد التهابی است که میتواند به طور شگفت آوری درد را تسکین دهد. چای بابونه هم بنا به علل مشابه یک جایگزین خوب است.
زنجبیل
جویدن زنجبیل راه حل دیگری برای حل مشکل سردرد میگرن است. بالاخص اگر شدت درد آنقدر باشد که وضعیت دل بهم خوردگی در شخص ایجاد میشود.
گل مینا
داروی گل مینای به تازگی به عنوان دارویی در تسکین سردرد کاربرد دارد. این ماده با توجه به خواص ضد التهابی و قابلیت از بین بردن اسپاسم عضلات استفاده میشود. برای تقلیل دردهای میگرنی بهتر است دمنوش این گیاه را هر روز بنوشید. این گیاه به صورت خشک شده در مراکز فروش داروهای گیاهی وجود دارد. چنانچه این گیاه را به صورت تازه بجوید، امکان دارد دهانتان زخم شود. حد مجاز استفاده از این گیاه دارویی، روزانه 125 ميلي گرم است. برای آن که از ماکزیمم تأثير گل مینا برای کاهش دردهای میگرن بهره مند شوید، بهتر است در طولانی مدت مقطع دمنوش گل مینا استفاده کنید. یک دوره استفاده چهار تا شش هفته ای برای بهبود نسبی ضروری است.
نکته: زنان حامله نباید دمنوش گل مینا استفاده کنند. زیرا استفاده از این گیاه دارویی سبب پیدایش انقباض های رحمی میشود.
گیاه نفله
دم کرده گیاه نفله هم درمان مناسبی برای سردردهای میگرنی است. ۵۰ گرم سرشاخه های گلدار و برگ های خشک شده گیاه را در هزار گرم آب جوش بریزید و قرار دهید خوب دم بکشد و روزی دو تا سه فنجان نوش جان کنید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |