به گزارش پایگاه خبری عصر تفکر به نقل از مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان یکی از رویشگاه های غنی گیاهان دارویی منحصر به فرد است به گونه ای که شرایط آب و هوایی و ژئومورفولوژیکی این استان سبب سازگاری و وجود گونه های مربوط به رویشگاه های خاص این ناحیه شده است.
این پایگاه خبری به نقل از عبدالباسط پاکزاد، افزود: گیاهان از ابتدای تمدن بشر تاکنون کاربردهای متنوعی داشته اند، گروهی به عنوان ماده غذایی تأمین کننده نیازهای تغذیه ای هستند، گروهی هم خاصیت دارویی داشته و تسکین دهنده بیماری های جسمی میباشند.
وی بیان کرد: گیاهان دارویی اگرچه از دیرباز برای آدمیان آشنا و در بسیاری از مواقع مرهم دردهای بشر بوده، اما پیشرفت های علمی و فناوری در دو دهه اخیر، اهمیت و نقش سازنده گیاهان دارویی در تأمین نیازهای بشر به ویژه در حیطه دارو و درمان را دو چندان کرده است.
پاکزاد اظهار کرد: با توجه به عوارض جانبی ناشی از استفاده داروهای شیمیایی، بیشتر کشورهای دنیا به داروهای گیاهی و گیاه درمانی رو آورده اند، تا جایی که 80 درصد داروهای عرضه شده در برخی کشورها منشاء گیاهی و طبیعی دارد.
وی گفت: بهره برداری از این گیاهان هنوز آن گونه که در کشورهای توسعه یافته معمول است در کشور ما مورد توجه قرار نگرفته که علت آن میتواند نا آگاهی مردم از خواص این گیاهان باشد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: ارتفاعات قله تفتان در خاش، ارتفاعات کوه بیرک در سراوان و ارتفاعات بزمان در شهرستان ایرانشهر مهم ترین کانون های رویش گیاهان دارویی در این استان است.
به گفته عبدالباسط پاکزاد؛ وجود گیاهان متنوع دارویی و زینتی سیستان و بلوچستان زمینه ساز سرمایه گذاری بخش خصوصی است به طوری که شرکت های دانش بنیان با اقدامات تخصصی خود میتوانند در این زمینه نقش آفرین باشند.
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: برخی گونه های گیاهی این استان از انواع نادر، منحصر به فرد و گاه اندمیک با خواص بسیار ارزشمند دارویی محسوب میشود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |