پایگاه خبری عصر تفکر به نقل از محمود خدادوست بیان کرد که یکی از پیشینه های مثبت طب سنتی و مکمل در ایران وجود گیاهان دارویی فراوان است. وی تاکید کرد: حدود ۸ هزار گونه گیاهی در کشور وجود دارد که هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۸۰۰ گونه دارای اثرات درمانی بی نظیری هستند و میتوان آن را به عنوان یکی از پیشینه های مثبت کشور در گرایش به طب سنتی دانست.
معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیرامون ورود طب سنتی و مکمل به دانشگاه های کشور عنوان کرد: در سال ۸۶ طب سنتی و مکمل وارد دانشگاه های علوم پزشکی شد اما هنوز این طب وارد نظام سلامت نشده است.
خدادوست سیاست های کلی مقام معظم رهبری را از جمله دلایل موظف کردن وزارت بهداشت به استفاده از طب سنتی دانست و یادآور شد: سیاست های کلی مقام معظم رهبری و مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزارت بهداشت را موظف به استفاده از طب سنتی و مکمل کرده است.
در ادامه این کنگره، عبدالله بهرامی، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران اظهار کرد: سالانه ۸۰۰ هزار میلیارد ریال صرف امور بهداشتی و درمانی و ۱۱۰ هزار میلیارد ریال نیز صرف تهیه و مصرف دارو ها در کشور میشود.
وی در ارتباط با تعداد بیماری های شناخته شده در کتب پزشکی و درمان آنها توسط طب نوین بیان کرد: از ۸ هزار بیماری شناخته شده در کتب پزشکی، تنها ۲ هزار بیماری با بهره گیری از طب نوین درمان میشوند، در حالیکه تعداد بیشتری از بیماری ها با استفاده از طب سنتی و مکمل مورد درمان قرار میگیرند.
دبیر هیئت ارزشیابی طب سنتی ایران با اشاره به عملکرد نه چندان موفق طب نوین در پیشگیری از بیماری ها خاطر نشان کرد: طب نوین نتوانسته در پیشگیری از بیماری هایی همچون فشار خون، دیابت، بیماری های قلبی و... موفق عمل کند و گزارش های قابل قبولی در این رابطه ارائه نشده است.
وی علاقه مندی پزشکان عمومی به فراگیری اصول طب سنتی را خط مشی درمانی مناسبی برای مسئولان حوزه سلامت دانست و اظهار کرد: علاقه مندی پزشکان عمومی به فراگیری اصول طب سنتی میتواند هم به عنوان خط مشی برای مسئولان حوزه سلامت و هم به عنوان زنگ خطری برای آنان محسوب شود؛ چرا که شناخت رشته های طب سنتی و برنامه ریزی اصولی برای این طب میتواند ساماندهی ها را تسهیل ببخشد.
محسن تفقدی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه اظهار کرد: باید طب سنتی را به سلاح علم نیز مجهز کنیم تا زمینه های سوء استفاده از این علم کاهش یابد.
وی در ارتباط با اهمیت رویکردهای پیشگیرانه در طب سنتی بیان کرد: رویکرد های پیشگیرانه در طب سنتی از اهمیت بالایی برخوردار است و گاهی این رویکرد در طب سنتی و مکمل بهتر از طب نوین خود را نشان میدهد.
تفقدی نیز عوامی گری طب سنتی را از مهم ترین خطرات این نوع از طب عنوان کرد و گفت: عوامی گری، مهم ترین خطر برای طب سنتی و مکمل است و نمیتوان این طب را به افراد فرصت طلب سپرد و تنها باید متخصصان این حوزه وارد نظام سلامت شوند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |