عوارض مصرف زیاد دارچین
۱. آسیب کبد
کاسیا یا همان دارچین معمولی، منبع قابل توجهی از کومارین است. این نوع دارچین تقریبا حاوی 5 میلی گرم کومارین در هر قاشق چایخوری است، در حالی که دارچین سیلان تنها ردی از کومارین دارد. میزان مجاز توصیه شده روزانه برای مصرف کومارین، تنها 0.1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است. یعنی شما میتوانید در طول روز، فقط نصف یک قاشق چایخوری دارچین کاسیا مصرف کنید. متاسفانه مطالعات زیادی نشان داده اند که خوردن زیاد کومارین میتواند کبد را سمی کرده و به آن آسیب بزند. مثلا گزارش شده که یک زن 73 ساله، تنها با یک هفته مصرف مکمل دارچین، دچار آسیب کبدی شده بود. البته این شامل مکمل دارچین می شود که دوز زیادی از کومارین را داراست.
۲. ریسک سرطان
مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده نشان میدهد خوردن زیاد کومارین که به وفور در دارچین کاسیا وجود دارد میتواند ریسک انواع خاصی از سرطان را افزایش بدهد. مثلا، آزمایش روی جوندگان نشان داد که خوردن زیاد کومارین باعث رشد تومورهای سرطانی در ریه، کبد و کلیه ها شده بود. شیوه ای که کورمارین تورمورها را تغذیه میکند هنوز مشخص نیست. اما بعضی از دانشمندان باور دارند کومارین می تواند به طور مداوم به یک سری از ارگان های بدن آسیب بزند و به مرور زمان این آسیب میتواند سلول های سالم را با سلول های سرطانی جایگزین کند.
۳. زخم دهان
بعضی از افراد با مصرف زیاد دارچین دچار زخم های دهانی میشوند. دارچین حاوی سینامالدهید است که ترکیبی است که میتواند در صورت مصرف زیاد، واکنش آلرژیک ایجاد کند. ظاهرا مقادیر کم این ادویه چنین واکنشی را در بر ندارد چون بزاق دهان مانع تماس طولانی مدت این مواد شیمیایی با دهان میشود. سایر واکنش های آلرژیک نسبت به سینامالدهید شامل التهاب زبان یا لثه، احساس سوزش یا خارش و لکه های سفید رنگ در دهان میشود.
هر چندانی علائم خطرناک نیستند اما موجب ناراحتی میشوند. فراموش نکنید تنها کسانی دچار زخم دهان ناشی از سینامالدهید میشوند که به آن آلرژی داشته باشند. البته به نظر میرسد زخم دهانی بیشتر کسانی را دچار میکند که به مقدار زیاد از روغن دارچین استفاده میکنند یا مدام آدامس های دارچینی میجوند، چون این محصولات دارای سینامالدهید بیشتری هستند.
۴. پایین آوردن قند خون
قند خون بالای مزمن شده، مشکلی برای سلامتی است که اگر درمان نشود می تواند منجر به دیابت، بیماری قلبی و بسیاری از بیماری های دیگر شود. دارچین به دلیل توانایی اش برای کاهش قند خون نیز شهرت دارد. مطالعات دریافته اند این ادویه می تواند تاثیرات انسولین را تقلید کند. هر چند خوردن کمی دارچین، قند خونتان را پایین میآورد اما مصرف زیاد آن میتواند کاهش زیادی در قند خون ایجاد کند، که به این وضعیت، هیپو گلیسمی یا افت قند خون می گویند که عوارضی چون ضعف و خستگی، احساس گیجی و احتمالا غش کردن دارد. افرادی که در معرض افت قند خون هستند و برای این بیماری دارو مصرف میکنند باید در مصرف دارچین احتیاط کنند زیرا دارچین میتواند اثرات داور را بیشتر کرده و موجب افت بیش از حد قند خون شود.
۵. مشکلات تنفسی
مصرف زیاد دارچین در یک وعده می تواند مشکلات تنفسی ایجاد کند. دلیلش هم این است که این ادویه، بافت ریزی دارد که ممکن است به راحتی وارد بینی شود. تنفس تصادفی دارچین می تواند موجب سرفه، احتقان و تنگی نفس شود. همچنین سینامالدهید دارچین، محرکی برای گلو بوده و میتواند موجب بروز مشکلات تنفسی شود. افرادی که مبتلا به آسم یا سایر بیماری هایی هستند که سیستم تنفسی شان را تحت تاثیر قرار می دهد باید خیلی مراقب باشند تا اشتباها دارچین را تنفس نکنند چون این افراد بیشتر در معرض مشکلات تنفسی هستند.
۶. احتمال تداخل دارویی
خوردن مقدار کمی دارچین معمولا تداخلی با بیشتر داروها ایجاد نمی کند. اما اگر بابت دیابت، بیماری قلبی یا کبدی دارو مصرف میکنید، دارچین زیاد میتواند مشکل ساز باشد. زیرا دارچین با این داروها تداخل پیدا کرده و تاثیرات یا عوارض جانبی آنها را تشدید می کند.
مثلا دارچین کاسیا حاوی کومارین زیادی است که میتواند کبد را سمی کرده و به آن آسیب بزند. اگر داروهایی مصرف می کنید که کبدتان را تحت تاثیر قرار میدهد، مثلاپاراستامول، استامینوفن و استاتین ها، مصرف زیاد دارچین میتواند ریسک آسیب کبدی را افزایش بدهد. همچنین دارچین ممکن است به کاهش قند خون کمک کند، بنابراین اگر داروی دیابت مصرف می کنید این ادویه می تواند اثر آن را بیشتر کرده و موجب افت زیادی قند خون شود.
از آنجایی که این روزها دارچین شهرت زیادی پیدا کرده، خیلی از افراد در تلاش برای مصرف بیشتر این ادویه، مقدار زیادی از آن را بصورت خشک مصرف می کنند. این چالش شامل خوردن یک قاشق چایخوری دارچین پودر شده در عرض کمتر از یک دقیقه و بدون نوشیدن آب میشود. شاید بی خطر به نظر برسد اما واقعا کار خطرناکی است! خوردن دارچین خشک میتواند گلو و ریه ها را تحریک کند. همچنین ممکن است باعث آسیب دائمی به ریه ها شود. چون ریه نمی تواند فیبرهای این ادویه را تجزیه کند و در نتیجه در ریه تجمع کرده و باعث التهاب آن میشود که به آن پنومونیا یا سینه پهلو میگویند. اگر پنومونیا درمان نشده بماند، ریه ها برای همیشه زخم شده و احتمالا از کار میافتند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |