چای ریبوس چیست؟
چای ریبوس یک چای گیاهی قرمز است که از برگ های تخمیر شده درختچه آسپالاتوس لینیرایز (Aspalathus linearis)، گیاه بومی آفریقای جنوبی به دست میآید. بسیاری از افراد از آن به عنوان جایگزینی برای چای سبز یا سیاه استفاده میکنند. ریبوس سنتی با تخمیر برگ ها درست میشود و آنها را به رنگ قرمز قهوه ای در میآورد. چای ریبوس سبز تخمیر نشده نیز موجود است.
چای ریبوس عطر و طعم شیرین و لطیف دارد. چای ریبوس به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و سالم محبوبیت زیادی دارد. طبع چای ریبوس گرم است و برای افراد سرد مزاج نوشیدنی بسیار مناسبی است. علاوه بر این، مدافعان ریبوس را برای مزایای بالقوه سلامتی آن ستایش و ادعا میکنند که آنتی اکسیدان های آن میتوانند از سرطان، بیماری های قلبی و سکته پیشگیری کنند.
فواید چای ریبوس
1- دارای مقدار کمی تانن و فاقد کافئین و اسید اگزالیک
کافئین یک محرک طبیعی است که هم در چای سیاه و هم در چای سبز یافت میشود. مصرف مقادیر متوسط کافئین به طور کلی بی خطر است. حتی ممکن است فوایدی برای عملکرد ورزشی، تمرکز و خلق و خوی داشته باشد. با این حال، مصرف بیش از حد با تپش قلب، افزایش اضطراب، مشکلات خواب و سردرد ارتباط دارد. بنابراین، برخی افراد ترجیح میدهند از مصرف کافئین خودداری کنند یا آن را محدود کنند. از آنجا که چای ریبوس به طور طبیعی فاقد کافئین است، یک گزینه عالی برای چای سیاه یا سبز است. ریبوس همچنین دارای میزان تانن کمتری نسبت به چای سیاه یا سبز معمولی است. تانن، ترکیبات طبیعی موجود در چای سبز و سیاه، در جذب برخی مواد مغذی مانند آهن اختلال ایجاد میکند. همچنین برخلاف چای سیاه و سبز، چای ریبوس قرمز اسید اگزالیک کمتری دارد. مصرف مقادیر زیاد اسید اگزالیک میتواند خطر ابتلاء به سنگ کلیه را افزایش دهد و ریبوس را به گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی تبدیل کند.
2-دارای آنتی اکسیدان ها
ریبوس به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های تقویت کننده سلامتی، شامل آسپالاتین و کوئرستین، با مزایای سلامتی همراه است. آنتی اکسیدان ها ممکن است به محافظت از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک کنند. در طولانی مدت، اثرات آنها ممکن است خطر ابتلاء به بیماری ها، مانند بیماری های قلبی و سرطان را کاهش دهد. برخی شواهد نشان میدهد که چای ریبوس میتواند سطح آنتی اکسیدان را در بدن شما افزایش دهد. با این حال، این آنتی اکسیدان ها ممکن است ناپایدار باشند و یا به طور ناکارآمد توسط بدن جذب شوند.
3- ممکن است سلامت قلب را تقویت کند
آنتی اکسیدان های موجود در ریبوس با داشتن قلب سالم در ارتباط هستند. این ممکن است به روش های مختلفی اتفاق بیفتد.
اول، نوشیدن چای ریبوس با مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) ممکن است اثرات مفیدی بر فشار خون داشته باشد. در مطالعه ای روی 17 نفر، نوشیدن چای ریبوس فعالیت ACE را 30-60 دقیقه پس از مصرف مهار کرد. با این حال، این به معنای تغییر فشار خون نیست. شواهد امیدوار کننده تری وجود دارد که نشان میدهد این چای میتواند سطح کلسترول را بهبود بخشد. در یک مطالعه روی 40 بزرگسال دارای اضافه وزن و در معرض خطر بالای بیماری قلبی، شش فنجان چای ریبوس روزانه به مدت شش هفته باعث کاهش کلسترولLDL " بد" میشود و کلسترولHDL "خوب" را افزایش میدهد. با این حال، همین تأثیر در افراد سالم دیده نشد. سطح کلسترول سالم باعث محافظت بیشتر در برابر بیماری های مختلف قلبی، از جمله حملات قلبی و مغزی میشود.
4- ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد
مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد که آنتی اکسیدان های کورستین و لوتئولین که در چای ریبوس وجود دارد، میتوانند سلول های سرطانی را از بین ببرند و از رشد تومور جلوگیری کنند. با این حال، مقدار کوئرستین و لوتئولین در یک فنجان چای ناچیز است. بسیاری از میوه ها و سبزیجات منابع بسیار بهتری هستند.
5- برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است
چای ریبوس تنها منبع طبیعی شناخته شده آنتی اکسیدان آسپالاتین است که مطالعات حیوانی نشان میدهد ممکن است اثرات ضد دیابت داشته باشد. یک مطالعه بر روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که آسپالاتین سطح قند خون را متعادل و مقاومت به انسولین را کاهش میدهد، که میتواند برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند یا در معرض خطر هستند امیدوار کننده باشد. با این حال، مطالعات انسانی مورد نیاز است.
6- چای ریبوس و لاغری
چای رویبوس فاقد کالری است، بنابراین ممکن است گزینه خوبی برای نوشیدنی برای کسانی باشد که سعی در کاهش وزن یا حفظ وزن مناسب دارند. طبق نتایج یک مطالعه، چای ریبوس همچنین ممکن است با افزایش سطح لپتین برای مدیریت وزن مفید باشد. لپتین هورمونی است که به تنظیم مصرف غذا کمک میکند و سیگنال هایی را به بدن ارسال میکند که غذای کافی داشته است. این چای همچنین از تشکیل سلول های جدید چربی جلوگیری کرده و متابولیسم سریع چربی را تشویق میکند.
عوارض جانبی چای ریبوس
به طور کلی، ریبوس بسیار ایمن است. اگرچه عوارض جانبی منفی بسیار نادر است، اما برخی از آنها گزارش شده است.
یک مطالعه موردی نشان داد که نوشیدن مقدار زیادی چای ریبوس در روز با افزایش آنزیم های کبدی مرتبط است، که اغلب میتواند نشان دهنده مشکل کبدی باشد. با این حال، این فقط یک مورد پیچیده بود. برخی منابع حاکی از آن است که افرادی که دارای شرایط حساس به هورمون هستند، بهتر است از مصرف این نوع چای اجتناب کنند. با این حال، این اثر بسیار ملایم است و به احتمال زیاد قبل از مشاهده اثر، باید مقادیر بسیار زیادی را مصرف کنید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |