اسدالله تیموری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری عصر تفکر با اعلام این کهپیش ازاینمجموعهتخصصیگیاهانداروییتنهادرابهر،کاشان، ارومیه و همدان وجود داشت، افزود: با توجه به فعالیت دانشگاه تخصصی کشاورزی در مازندران که تعداد زیادی دانشجوی رشته های مختلف کشاورزی در آن در حال تحصیل هستند و همچنین وجود انواع گیاهان دارویی در مازندران، کلکسیون این گیاهان در دانشگاه کشاورزی ساری راهاندازی شدهاست.
وی گفت: تلاش بر این است که این مجموعه به محل تخصصی تولید بذر انواع گیاهان دارویی تبدیل و زمینه توسعه و کشت این گیاهان بیش از پیش در استان فراهم شود. رئیس دانشگاه کشاورزی ساری توضیح داد: محققان این مرکز توانستند تاکنون ۵۰ گونه گیاه دارویی را در استان مازندران و دیگر مناطق کشور شناسایی کنند که اطلاعات در خصوص نحوه کاشت، داشت، برداشت و تکثیر آنها میتواند پایه و اساس مطالعات تخصصی و فنی بعدی از این گیاهان باشد.
کلکسیون به مجموعه ای از آثار و تولیدات ویژه که مشابه هستند گفته میشود. درکلکسیونعلاوه بربالابودنمحصولویاکالاازنظر تعداد،کیفیت نیز دارای اهمیت است. قانون خاصیبرایاقلام کلکسیونیوجودنداردو هر چیز مورد علاقه را میتوان جمع آوری کرد و از آن یک مجموعه کلکسیون ساخت.
تیموری از مزارع گندم، انارهای بومی، زراعت چوب، جو، برنج به عنوان مجموعه ها و آزمایشگاه های عملی برای کارهای تحقیقاتی دانشجویان این مرکز علمی نام برد و گفت: در ادامه روند ایجاد این فضاها، کلکسیون گیاهان دارویی نیز در این دانشگاه ایجاد شده است. وی از بازگشایی درب کلکسیون گیاهان دارویی به رویِ عموم مردم به عنوان برنامه در دست اقدام دانشگاه خبر داد و افزود: با این کار زمینه و بستری فراهم میشود تا مردم نیز از داشته های طبیعی مازندران و دیگر استان های کشور در بخش گیاهان دارویی آشنا شوند.
مدیر اجرایی کلکسیون گیاهان دارویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در این باره به خبرنگار پایگاه خبری عصر تفکر گفت: در فضای ۲ هزار متر مربعی این مجموعه در حال حاضر حدود ۵۰ نوع گیاه دارویی و معطر پرورش داده میشود.
سیده عظمت میری افزود: علاوه بر کاشت و داشت گیاهان دارویی بومی مازندران، گیاهان دیگر نقاط کشور نیز در این فضا در حال تکثیر و پرورش است. که انواع پایا (چند ساله) و فصلی مانند رزماری، اسطوخودوس، آویشن، نعناع فلفلی، آلوئه ورا، استویا، بومادران، ترخون، زولنگ و اناریجه را شامل میشود.
وی با اعلام این که در حال حاضر اردبیل با داشتن ۱۲۸ گونه،متنوع ترین گیاهان را در کلکسیون خود در سطح کشور دارد، گفت: در کلکسیون گیاهان دارویی مازندران علاوه بر فراهم شدن زمینه آشنایی دانشجویان کشاورزی با این نوع گیاهان، زمینه حفاظت از ذخیره گیاهان دارویی بومی استان مازندران نیز فراهم شده است. به گفته میری علاوه بر بحث ایجاد پایگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی در این دانشگاه، موضوع تولید انبوه و تجاری سازی این نوع گیاهان نیز پیگیری میشود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |