ترخون
ترخون منبع بسیار خوبی از آهن،کلسیم و منگنز است. این سبزی همچنین دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامین های A و C است. ترخون بیشتر به صورت یک سبزی در پخت و پز استفاده میشود، اما از آن برای مصارف پزشکی نیز استفاده میکنند. از قدیم برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها از ترخون استفاده میشده است. این گیاه به خصوص اگر به شکل دم کرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است.
ترخون تولید صفرا به وسیله کبد را افزایش میدهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک میکند و موجب افزایش سرعت فرآیند سم زدایی در بدن میشود. افرادی که فشار خون بالایی دارند میتوانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند. ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرم های روده ای نیز دارد.
خواص مفید روغن های فرار ترخون
روغن های ضروری ترخون به وسیله تقطیر با بخار آب از برگ ها و گل های این گیاه استخراج میشوند و شامل سینئول، استراگول، اوسیمن و فلاندرن میباشند. روغن های ضروری یا همان اسانس های فرار موجود در ترخون دارای خواص زیادی میباشند.
* ضد روماتیسم
روغن های فرار ترخون، توانایی بسیار خوبی برای افزایش جریان خون دارند. بدین ترتیب موجب گرم شدن ناحیه آسیب دیده میشوند و علاوه بر این نمیگذارند که اسید اوریک در آن مکان های خاص تجمع کنند.
* اشتهاآور
ترخون ترشح شیره های گوارشی معده را تحریک میکند و به همین دلیل موجب افزایش اشتها میشود. این اتفاق درست در زمانی شروع میشود که شما آن را در دهانتان قرار میدهید جایی که در آن بزاق تولید میشود.
* کمک به بهبود گردش خون
روغن های فرار موجود در ترخون گردش خون و مخاط را بهبود میبخشند و به توزیع مناسب مواد مغذی، اکسیژن، هورمون ها و آنزیم ها در سراسر بدن کمک میکنند.
* کمک به هضم موادغذایی
این روغن ها یا به عبارتی اسانس ها همان طور که ذکر شد موجب افزایش شیره های گوارشی در سراسر دستگاه گوارش میشوند و بدین ترتیب به افزایش توانایی بدن به هضم موادغذایی از طریق تجزیه غذاها به مواد مغذی مختلف کمک میکند (ترخون به خصوص برای هضم پروتئین ها و چربی های گوشت کمک کننده خوبی است).
* بو زدایی
بوی تند و معطر ترخون برای دور کردن بوی بد از بدن استفاده میشود. ترخون همچنین موجب مهار رشد میکروب های روی پوست و در نتیجه کاهش بیشتر بوی بدن میشود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |