menusearch
asretafakor.ir

گرده نخل چیست؟ فواید دارویی و درمانی گرده نخل

۱۴۰۰/۲/۵ یکشنبه
(1)
(0)
گرده نخل چیست؟ فواید دارویی و درمانی گرده نخل
گرده نخل چیست؟ فواید دارویی و درمانی گرده نخل

نحوه ی به دست آوردن گرده نخل

برای تهیه گرده نخل باید در قدم اول آن را با حرکت دادن شاخه های تاره جمع کنند. به دلیل کوچک و نرم بودن ذره های گرده نخل در راستای تهیه این ماده باید از یک فضای بسته که باد در آنجا رفت و آمد نداشته باشد استفاده کنند و با قرار دادن کاغذ بر روی زمین مواد جمع آوری شده را بر روی آن پهن کنند. در نهایت می‌توانند با استفاده از پر، ذره های گرده را از چوب و برگ یا چیزهای دیگر جدا سازی کنند.

 

ترکیب شیمیایی گرده نخل

ترکیب شیمیایی گرده نخل حاوی پروتئین های گیاهی، دارای بیش از ۵۰ درصد کلسیم، شامل ویتامین های گروهB ، سرشار از مواد معدنی، دارای مواد آنتی اکسیدانی و ویتامین های C و E است.

 

تأثیرات شناخته شده ی گرده نخل

معمولاً پزشکان طب سنتی یا داروهای گیاهی گرده نخل را برای خواصی چون: تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز، کاهش میزان کلسترول مضر خون، تأثیر مثبت بر سیستم عصبی، به تأخیر انداختن نمایان شدن علائم پیری، تحریک دستگاه گوارش، پیشگیری از ایجاد تومورهای خوش خیم و بدخیم، ترمیم بافت های آسیب دیده بدن، کنترل فشار و قند خون، تأثیر مستقیم و مؤثر بر دستگاه تولید مثلی مردان و بهبود مشکلات ناباروری تجویز می‌کنند، اما علاوه بر این ها، کمک های بسیار دیگری نیز از این پودر حاصل می‌شود که در ادامه به شرح برخی از‌ آنها پرداخته ایم.

 

فواید دارویی و درمانی موجود در گرده نخل

-درمان پروستات: گرده نخل خرما غنی از مواد معدنی است و دارای خاصیت های آنتی اکسیدان و ضد التهابی بسیاری است، به همین دلیل برای جلوگیری از ابتلاء مشکلات پروستات در مردان و درمان بیماری های غددی توصیه می‌شود.

-درمان بواسیر: گرده نخل سبب بهبود یافتن عملکرد کلیه ها می‌شود، به همین علت یک مورد مناسب برای بهبود مشکل بواسیر است.

-درمان التهاب ملتحمه و دیگر مشکلات چشمی: از گرده نخل برای درمان بیماری های مرتبط با چشم همچون: التهاب ملتحمه و تراکم به خصوص در افرادی که از پیری سلولی رنج می‌برند بهره گیری می‌شود.

- باروری و درمان نازایی: گرده نخل تعداد و کیفیت اسپرم ها را ارتقا می‌دهد و سبب جنبش‌ آنها می‌شود، به همین دلیل برای زوج هایی که از مشکلات این چنینی رنج می‌برند مناسب است. گرده نخل فقط برای آقایان نیست بلکه این گرده چرخه عادت ماهیانه خانم ها را هم تنظیم می‌کند و موجب فعال شدن تخمک سازی می‌شود. وجود هورمون استرون در این گرده، خاصیت تقویت کنندگی جنسی طبیعی را به این ماده بخشیده است.

-گرده نخل در درمان بیماران دیابتی می‌تواند تأثیرات مثبتی را رقم زند، پیوسته با این نکته پزشکان طب سنتی این گرده را برای بهبود بیماری دیابت مؤثر اعلام کرده اند. همچنین گرده نخل در برخی مواقع می‌تواند بیماری قند را هم درمان کند، البته این نکته بستگی به شدت پیشروی این بیماری دارد.

خاصیت آنتی بیوتیکی گرده نخل: تحقیق های علمی محققان نشان داده است که گرده خرما دارای آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین است می‌تواند از رشد میکروارگانیسم هایی چون سالمونلا جلوگیری کند و به نظر می‌رسد این گرده مواد آنتی بیوتیکی فعال درون خود دارد.

گرده نخل و درمان بیماری های عصبی: ضعف اعصاب بر تأثیر ضعف عمومی غالب در بدن پدید می‌آید. عصبی بودن معمولاً با کم خونی همراه است و بیماری افسردگی هم از ضعف عمومی سر چشمه می‌گیرد. گرده نخل در بهبود برخی از بیماری های عصبی تأثیر گذار است.

 

روش های نگهداری از گرده نخل

برای محافظت از گرده های خشک شده می‌توان‌ آنها را داخل یک کارتن منتقل کرد و اطراف کارتن را با یک پلاستیک کامل پوشاند و در مکانی خنک نگهداری کرد. با رعایت موارد بیان شده می‌توان گرده را تا مدت زمان یک سال نگهداری کرد.

روش نگهداری دیگر قراردادن گرده داخل ظرف شیشه ای در بسته است به گونه ای که هیچ گونه هوایی به ظرف نفوذ نکند بهتر است ظرف در اطراف کلرید کلسیم نگهداری شود زیرا این ماده رطوبت را جذب می‌کند. می‌توان گفت برای هر کیلوگرم گرده نخل، میزان ۲۰۰ گرم کلرید کلسیم مناسب است. در نهایت گرده باید در محیط یخچال و با درجه حرارت ۴ تا ۵ درجه سانتی گراد سازگاری پیدا کند.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

1 نظر